latinica  ћирилица
20/02/2019 |  10:59 ⇒ 11:12 | Autor: B92

Pike: Pričao sam sa Đokovićem, i dalje se nadam

Španski fudbaler Đerar Pike pričao je o odnosu sa najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem, kao i o novom Dejvis kupu.

Pike i njegova grupa Kosmos osnovali su, uz pomoć čelnih teniskih ljudi, reorganizovani Dejvis kup, čiji debi je ove sezone.

Pike je pričao o odnosu sa Đokoviće, predsjednikom Saveza tenisera i igračem koji još nije potvrdio da će se naći u Madridu, na završnici Dejvis kupa na koju se Srbija plasirala pobjedom nad Uzbekistanom.

- Sve zavisi od njega. Upoznali smo se u Londonu 2016. godine, a posljednji put kad smo se sreli bilo je tokom Završnog mastersa u novembru. Kao predsjednik Saveza igrača morao sam da se suočim sa njim. Rekao sam mu da ATP i ITF moraju da sarađuju kako bi stvorili velike turnire kao što bi Dejvis kup trebalo da bude. Postoji još vremena i nadam se da će igrati - rekao je Pike za špansku Marku.

Španski štoper uporedio je tenis sa fudbalom.

- To su dva kompleksna sporta. Tenis ima ATP i ITF, a fudbal ima UEFA, FIFA, fudbalske saveze... Moje mišljenje je da u tenisu igrači imaju više prava i glasa u borbi za neke stvari. Ali, distrakcije i interesi postoje u oba sporta - kazao je Pike.

Pike, jedan od glavnih ljudi Kosmos grupe, dodao da je iznenađen dobrim odzivom koji je dobio za "njegov" novi Dejvis kup.

- Iznenadilo me je to na koji način je ovaj projekat prihvaćen od strane navijača i investitora. Јedva čekam novembar kako bi mogao da ujedinim navijače u Madridu. To neće biti samo tenis, već pravi sportski festival. Pored gledanja mečeva moći ćete da uživate u raznim aktivnostima u Madridu zahvaljujući radu Teniskog saveza Španije, grada Madrida i ostalih -poručio je Pike.