latinica  ћирилица
20/02/2019 |  13:05 ⇒ 14:54 | Autor: SRNA

Radojičić i Gajanin potpisali protokol o studentskoj praksi

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisali su danas protokol kojim će za 23 studenta šest fakulteta biti omogućeno obavljanje studentske prakse za ovu akademsku godinu u javnim preduzećima i ustanovama u gradu.
Radojičić i Gajanin - Foto: RTRS
Radojičić i GajaninFoto: RTRS

Radojičić je rekao da je ovo druga godina da Univerzitet i Gradska uprava potpisuju ovakav protokol, te dodao da je iskustvo od prošle godine pozitivno.

- Prošle godine smo pokrenuli program koji studentima pojedinih fakulteta omogućava sticanje određenog radnog iskustva u Gradskoj upravi i njenim ustanovama i preduzećima. Za svaku novu školsku godinu identifikujemo kapacitet i mogućnosti i ove godine tu mogućnost imaće studenti šest fakulteta - rekao je Radojičić novinarima nakon potpisivanja.

On je dodao da će Univerzitet sprovesti cijelu proceduru, a grad obezbijediti uslove za izabrane studente.

Gajanin je rekao da će, zahvaljujući danas potpisanom protokolu, 24 studenta sa šest fakulteta banjalučkog Univerziteta imati priliku da obavljaju praksu u preduzećima i ustanovama grada Banjaluka.

- Prošle godine su naši najbolji studenti sticali praksu u Gradskoj upravi i njenim preduzećima. Naše opredjeljenje je da poboljšamo praktičnu nastavu i da njen udio bude znatno veći - naglasio je Gajanin, dodajući da su studenti tokom prakse imali priliku da predstave stečena znanja i da se preporuče ustanovama gdje su obavljali praksu.

On je istakao da grad računa na resurse kojima raspolaže Univerzitet, njegove nastavnike i saradnike koji su maksimalno uključeni u realizaciju projekata grada.

Studenti Pravnog fakulteta obavljaće praksu u Gradskoj upravi i Sportskom centru Borik.

U Gradskoj upravi na praksi će biti studenti Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Poljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta.

Studenti Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta praksu će obavljati u Sportskom centru Borik i javnom preduzeću Akvana.

Studenti Ekonomskog fakulteta na praksi će biti u Sportskom centru Borik.