latinica  ћирилица
20/02/2019 |  15:56 ⇒ 16:02 | Autor: SRNA

Nevesinjsku olimpijadu i osaćanski jezik nominovati na Uneskovu listu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i šef Kancelarije Uneska u BiH Siniša Šešum razgovarali su o aktivnostima za nominaciju Nevesinjske olimpijade, sa tradicijom dužom od 140 godina, i osaćanskog jezika, kao originalnog i izuzetnog nematerijalnog nasljeđa, na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine.
Banjaluka: Trivić - Šešun - Foto: SRNA
Banjaluka: Trivić - ŠešunFoto: SRNA

Trivić i Šešum ocijenili su kao uspješno uvrštavanje manifestacije "Branje trave ive na Ozrenu" na Reprezentativnu listu svjetskog nematerijalnog kulturnog nasljeđa.

Inicijativu za uvrštavanje "Branja trave ive na Ozrenu" pokrenuli su Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske i Muzej u Doboju.

Trivićeva i Šešum konstatovali su da je međusobna saradnja u oblasti kulture u proteklom periodu bila dobra i razgovarali o zajedničkim aktivnostima u oblasti obrazovanja i kulture u narednom periodu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku u Banjaluci bilo je riječi o mogućnostima za realizaciju Uneskovog projekta koji se odnosi na unapređenje metodologija za prikupljanje statističkih podataka u oblasti obrazovanja, u saradnji sa Zavodom za statistiku Republike Srpske