latinica  ћирилица
20/02/2019 |  16:27 ⇒ 16:30 | Autor: RTRS

Približeni stavovi učesnika socijalnog dijaloga

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite organizovalo je danas u Banjaluci tripartnini sastanak sa socijalnim partnerima, delegacijama Saveza sindikata Republike Srpske, Konfederacije sindikata i Unije udruženja poslodavaca, a u cilju nastavka pregovora o Opštem kolektivnom ugovoru.
Sastanak predstavnika Vlade poslodavaca i sindikata - Foto: RTRS
Sastanak predstavnika Vlade poslodavaca i sindikataFoto: RTRS

Nakon tročasnovne diskusije značajno su približeni stavovi učesnika socijalnog dijaloga. Dogovoreno je da stručna služba Ministarstva svim učesnicma pregovora do petka dostavi radni materijal usaglašenog dijela teksta Opšteg kolektivnog ugovora sa preostalih nekoliko neusaglašenih stavova.

Navedeni radni materijal će biti predmet daljeg pregovaranja na slijedećem sastanku koji je zakazan za sljedeću srijedu,

Današnji pregovori su deveti sastanak socijalnih partnera nakon što je stupanjem na snagu novog Zakona o radu 2016. godine prestao da važi ranije zaključeni Opšti kolektivni ugovor, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Sastankom je predsjedavao ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, a prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministar pravde Anton Kasipović.