latinica  ћирилица
20/02/2019 |  16:47 | Autor: RTRS

Višković: Vlada Srpske opredjeljena za evropski put

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u svom kabinetu sa ambasadorkom Savezne Republike Njemačke u BiH Kristijanom Homan,
Višković i Homan - Foto: RTRS
Višković i HomanFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, s osvrtom na predstojeće aktivnosti po pitanju evropskih integracija.

Premijer Višković istakao je da je Vlada Republike Srpske opredjeljena za evropski put, te da je izvršila svoju obavezu kada je u pitanju kompletan odgovor na Upitnik Evropske komisije, što je juče verifikovano na sjednici Vlade Republike Srpske.

Takođe, govoreći o prioritetima rada Vlade u narednom periodu, premijer je istakao podršku realnom sektoru na bazi novog zapošljavanja i povećanja plata, kao i donošenje mjera i aktivnosti na rasterećenju privrede i unapređenje poslovnog ambijenta.

Na sastanku je razgovarano i o predstojećim aktivnostima po pitanju provođenja reformskih mjera, te je ocijenjeno da je važno i potrebno da se u skorije vrijeme formira vlast na svim nivoima, kako bi bile nastavljene započete reformske aktivnosti.

Predsjednik Vlade zahvalio je ambasadorki na podršci koju je pružala ambasada Njemačke u BiH na unapređenju međusobne saradnje koja predstavlja dobru osnovu za definisanje projekata od obostranog interesa u oblasti privrede, kao i za nastavak saradnje po pitanju evropskih integracija.