latinica  ћирилица
21/02/2019 |  08:58 | Autor: B92

Matić: Spreman sam da trčim do kraja, samo da pobjeđujemo

Dolaskom Olea Gunara Solskjera na mjesto privremenog menadžera, Mančester junajted se prosto preporodio.
Nemanja Matić (foto: twitter.com/manutd) -
Nemanja Matić (foto: twitter.com/manutd)

Bivši igrač "crvenih đavola" je u 14 utakmica u svim takmičenjima zabilježio 12 pobjeda, poraz i remi, ali igra time je nešto što je znatno drugačije u odnosu na period Žozea Murinja.

Јunajted igra brže, efikasnije, direktnije, a veliku ulogu u svemu ima i vezni red u kojem posebnu važnost imaju reprezentativac Srbije Nemanja Matić i Španac Ander Herera.

Iako statistički gotovo da nema razlike u tome koliko Matić i Herera trče pod Solskjerom, u odnosu na to kada im je menadžer bio Murinjo, razlike su evidentne, prije svega u tome što i jedan i drugi igraju direktnije. Lopta ide unaprijed, Herera uz to često luta na pozicije iza napadača, o čemu svjedoči i gol koji je prije nekoliko dana postigao na meču FA kupa sa Čelsijem, kad se sjajno ubacio iz drugog plana.

Matićevo i Hererino pokrivanje terena daje više slobode Polu Pogbi i to se vidi kroz brojke Francuza koji ne samo što postiže više golova kod Solskjera, već više i asistira.

U zajedničkom intervjuu za klupski magazin "Inside United", Matić i Herera su poručili da će "preorati teren" samo da tim nastavi sa pobjedama.

- Rekao sam menadžeru, mi trčimo toliko samo da bi ovi ispred nas mogli više da uživaju. Poslije ovoga, trebaće nam poduži godišnji odmor - našalio se Herera.

Matić je na sličan način prokomentarisao svoju ulogu.

- Sve dok postižu po tri ili četiri gola po meču, nema problema sa nama. Igraćemo ovako još deset godina!

Srpski fudbaler je rekao da uživa da igra u tandemu sa Hererom.

- Mislim da Ander ima sve kvalitete koji jedan vezista, posebno u Mančester junajtedu, mora da ima. Uživam da igram pored njega. Tehnički i taktički je dobar, mnogo trči. Pomaže saigračima, naročito meni, jer sam mu najbliži - dodao je Matić.

Španski fudbaler dodaje da veoma cijeni srpskog kolegu.

- Matić je iskusan. Zna tačno kad treba da ubrza ili uspori igru. Kada treba držati loptu, on to sjajno čini, kao i da povuče u napad kada je to potrebno, on ima te sposobnosti - zaključio je Herera.