latinica  ћирилица
21/02/2019 |  09:35 ⇒ 09:42 | Autor: SRNA

Јanko Orač selektor likovne kolonije "Sreten Stojanović"

Slovenački slikar Јanko Orač izabran je za selektora Likovne kolonije "Sreten Stojanović" koja će u Prijedoru biti održana u prvoj polovini avgusta.
Prijedor - Likovna kolonija "Sreten Stojanović" - Foto: SRNA
Prijedor - Likovna kolonija "Sreten Stojanović"Foto: SRNA

Ovu odluku donijeli su članovi Organizacionog odbora kolonije, čijim konstituisanjem su zvanično počele pripreme za 13. Likovnu koloniju "Sreten Stojanović".

Na prvoj sjednici Odbora kojoj je predsjedavao gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković usvojeni su Pravilnik i propozicije o organizovanju ove kolonije.

- Na sjednici je dogovoreno da je izvršni organizator i nosilac aktivnosti kolonije ove godine Muzej Kozare. Očekuje se gostovanje afirmisanih slikara iz Slovenije - saopšteno je iz Organizacionog odbora Kolonije.

Planirano je da na ovogodišnjoj Koloniji učestvuje osam slikara i jedan likovni kritičar, a suština koncepta je kvalitetna i dobra izložba i djela koja ostaju.

Za članove Organizacionog odbora imenovani su Zoran Radonjić, Zoran Stanić, Boris Eremić, Ljiljana Babić, Monja Kasalović i Dragan Vučenović.

U Izvršni odbor imenovani su Zoran Radonjić, Aleksa Milić i Zoran Stanić.

Grad Prijedor je pokrovitelj kolonije koja nosi ime jednog od najpoznatijih prijedorskih umjetnika - akademika Sretena Stojanovića, čiji su ciljevi njegovanje i čuvanje likovne tradicije, stvaralaštva i edukacija mladih generacija.

Kolonija se održava bijenalno, u godini kada Muzej Kozare ne organizuje Međunarodni bijenale radova na papiru.