latinica  ћирилица
21/02/2019 |  10:34 | Autor: B92

"Orlovi" večeras s Estonijom za vizu za Kinu

Košarkaška reprezentacije Srbije igra večeras od 18 časova meč sa selekcijom Estonije, u pretposljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
Košarkaši Srbije - Foto: RTRS
Košarkaši SrbijeFoto: RTRS

"Orlovi" bi pobjedom u Talinu obezbijedili nastup na Mundobasketu koji se igra u septembru u Kini.

Selektor Aleksandar Đorđević na put u Talin i meč protiv Estonije u kvalifikacijama za SP nije poveo Ognjena Dobrića, Stefana Pota i tek oporavljene od povreda Branka Lazića i Vladimira Lučića.

U Talinu će igrati: Miloš Teodosić, Ilija Đoković, Aleksa Avramović, Milenko Tepić, Ivan Paunić, Dragan Milosavljević, Marko Simonović, Stefan Birčević, Stevan Јelovac, Miroslav Raduljica, Đorđe Gagić i Nikola Јovanović.

Srbija sa Teodosićem u Talinu može da obezbijedi vizu za Svjetsko prvenstvo. Pojačani jednim od najboljih plejmejkera Evrope, "Orlovi" su apsolutni favoriti, navode srpski mediji.

- Prije treninga smo se dobro odmorili. Pripremamo se, znamo šta nas čeka. Ovdje se sprema prava fešta za trojicu njihovih igrača koji se opraštaju, ali to ne smije da nas dekoncentriše. Znamo šta nam je činiti i na koji način treba da se, prije svega, mentalno pripremimo. Očekujem fizički veoma zahtjevnu utakmicu. Svi momci su zdravi i sprmeni , krenuli smo dobro, imali smo odličnih par dana priprema. Sigurno da će tu biti mnogo i individualnog uticaja na igru svakog od njih. Svi oni će dati sve od sebe da dođemo do pobjede i željenog puta na Svjetsko prvenstvo već ovde u Talinu - rekao je Đorđević poslije prvog treninga u Talinu.

Od ranije je sa spiska otpao Ognjen Kuzmić, kojem Real Madrid nije dao dozvolu, dok je plej Bajerna Stefan Јović povrijeđen. Ipak, sve raduje povratak Teodosića poslije dvije i po godine.

- Ipak on nije dugo igrao, i on sam je svjestan toga. Vidjelo se na treningu da mu nedostaje ritma, nedostaje mu svega, ali mi se uzdamo u njegov talenat. Obično je tako, iz nekog mirovanja, imao fantastične utakmice. Nadamo se da će tako biti i ovdje. Ne treba ni on sam da se opterećuje, niti da očekujemo da će samo on da riješi utakmicu, već svih 12 momaka treba da donesu najbolje što mogu, jer ćemo tako i njemu pomoći da bude onaj pravi. Ali, već sam ovaj gest, kapitenski, liderski, je za svako poštovanje. Ne samo njemu, već svim igračima koji su do sada igrali i odazivali se, sa naše strane veliko, veliko hvala. U Estoniji je sa nama i Milan Mačvan, još jedan naš kapiten. Imamo mnogo igrača koji imaju taj kapitenski gen. Želio je da dođe i pomogne. Imamo to zajedništvo koje nas krasi, odatle gradimo sve što možemo - dodao je selektor.

Kvalifikacije za SP, petak:
Turska – Slovenija
Hrvatska – Poljska
Ukrajina – Crna Gora
Letonija – Španija
Holandija – Litvanija
Italija – Mađarska