latinica  ћирилица
21/02/2019 |  15:43 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Učenici organizovali humanitarnu akciju za Miloša Božovića

Učenici Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža organizovali su humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Miloša Božovića.

Od ranog jutra na dva štanda u Istočnom Sarajevu mladi srednjoškolci pored prodaje farmaceutskih proizvoda za njegu tijela građanima mjere pritisak. Veliki broj dobrih ljudi se odazvao na ovu akciju,jer smatraju da uvijek treba biti human i pomoći.

Ovo nije prva akcija u koju su se mladi srednjoškolci uključili. Za njih je važno to što su uvijek spremni pomoći. Nadaju se da će prikupiti dovoljno sredstava za Miloša.

Predstavnik sekcije "Farmakon" Njegoš Paraš rekao je da prodajom različitih vrsta farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda prikupljaju novac za nastavak Božovićevog liječenja.

- Građani Istočnog Sarajeva po simboličnim cijenama mogu kupiti sapune za svakodnevnu higijenu, piling sapune, šampone za jačanje kose, kreme za njegu lica, kreme protiv bora, kreme za bubuljice, labela za usne - naveo je Paraš.

Miloš Božović nesrećnim slučajem je doživio tešku povredu glave, kada je 31. avgusta 2014. godine na prvenstvenoj fudbalskoj utakmici omladinske Premijer lige BiH, FK Slavija – FK Zvijezda. Od tada je ovaj mladić na stalnom liječenju i za njegovu njegu je potrebno i do nekoliko hiljada maraka mjesečno.