latinica  ћирилица
21/02/2019 |  17:45 ⇒ 17:47 | Autor: SRNA

Bez saglasnosti o raspodjeli prihoda

Članovi Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH nisu danas postigli saglasnost o načinu rješavanja problema u vezi sa izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske prema kojoj je Uprava dužna da isplati 15 miliona KM glavnice uz pripadajuću kamatu zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini.
Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje - Foto: SRNA
Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanjeFoto: SRNA

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora UIO BiH u Mostaru nije bilo saglasnosti među entitetskim predstavnicima za podršku odlukama koje se odnose na privremena poravnanja za protekle godine, ali i za 2018. godinu.

Nije usvojena ni odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava za period januar-mart ove godine, saopšteno je iz UIO BiH.

Upravni odbor UIO BiH odlučio je da Nacrt izmjena i dopuna Zakona o postupku indirektnog oporezivanja BiH bude dorađen u skladu sa iznesenim primjedbama i da se o tome odlučuje na idućoj sjednici.

Na inicijativu poslodavaca u BiH danas je razmatran i prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u, ali nije bilo dovoljno glasova kako bi ovaj podzakonski akt bio izmijenjen.

Na današnjoj sjednici razmatrana je informacija o stanju i aktivnostima UIO BiH za posljednji kvartal 2018. godine u kojoj se navode podaci o povećanju prihoda od PDV-a, kao i od prinudne naplate.