latinica  ћирилица
22/02/2019 |  16:12 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Gimnazijalci iz Trebinja snimili spot za poznatu ljubavnu pjesmu

Gimnazijalci iz Trebinja nedavno su snimili spot za pjesmu "Čekaj me" ruskog pisca Konstantina Simonova za konkurs Pedagoškog zavoda Republike Srpske. Izazvao je brojne pozitivne reakcije na društvenim mrežama, a trenutno na YouTube kanalu ima skoro 16.000 pregleda.

Čuvena ljubavna pjesma "Čekaj me" dobila je novu dimenziju. Mladi violinista Matija Tučić i orkestar Gimnazije "Јovan Dučić" oživjeli su, po mnogima, najljepše ljubavne stihove iz 70-ih godina, na sebi svojstven i neobičan način.

- Ideja se rodila kada smo vidjeli konkurs Pedagoškog zavoda. Sjetio sam se ove pjesme jer je književni tekst ruskog pisca Konstantina Simonova i tu sam našao tu poveznicu. Za samo jedan dan snimili smo pjesmu u studiju, a sljedeći dan smo izašli na par lokacija i snimili spot. Nismo imali mnogo vremena zbog konkursa - priča Matija.

Najveću zaslugu ima sam Matija koji je u ovoj pjesmi ujedno i violinista, i pjevač i glumac. Za ovaj spot mnogi već kažu da je naljepša razglednica grada Trebinja. Mladi zaljubljenici u muziku očekivali su dobre reakcije, ali ne ovoliku popularnost za kratko vrijeme.

Orkestar Gimnazije "Јovan Dučić" osnovan je prije tri godine. Trenutno u orkestru ima oko 20 mladih zaljubljenika u muziku, a po neobičnom repertoaru razlikuje se od mnogih školskih orkestara.

- Uglavnom se držimo nekih svjetskih i domaćih pop i rok standarda, jer osjećamo potrebu da starijoj publici oživimo sjećanja na ta neka stara vremena, a ujedno da mlade edukujemo. Vježbamo dva puta sedmično, jedan dio učenika pohađa uporedo i Gimnaziju i Muzičku školu, i imaju poprilično obaveza, ali imaju veliku volju da učesstvuju u svemu ovome - kaže profesor muzičke kulture i dirigent orkestra Pero Bokić.

Svoje znanje i umijeće članovu orkestra Ginmazije predstavili su svega par puta i to uglavnom pred trebinjskom publikom. Trenutno, dok čekaju rezultate konkursa Pedagoškog zavoda, počeli su pripreme za veliki koncert koji će da održe krajem marta u Kulturnom centru Trebinje.