latinica  ћирилица
23/02/2019 |  13:08 ⇒ 13:08 | Autor: Agencije

Venecuela zatvorila granicu s Kolumbijom

Vlada Venecuele je odlučila da privremeno zatvoriti granicu sa Kolumbijom zbog "ozbiljnih i nezakonitih prijetnji" te zemlje.

Potpredsjednica Venecuele Delči Rodrigez napisala je na svom Tviter nalogu da su privremeno zatvorena tri prelaza prema Kolumbiji zbog "ozbiljnih i nezakonitih prijetnji miru u Venecueli".

Venecuela je ranije zatvorila granicu i sa Brazilom. Na području u blizini granice Venecuele sa Brazilom sinoć je došlo do sukoba između venecuelanske vojske i lokalnih stanovnika u kojem je poginula jedna, a povrijeđen veliki broj osoba.

Opozicioni poslanik iz tog područja je na društvenim mrežama objavio da je u sukobu koji se dogodio u mjestu Gran Savana poginula jedna žena.

Venecuela je pogođena protestima od 10. januara, kada je predsjednik Nikolas Maduro položio zakletvu za drugi mandat nakon izbora koje je opozicija bojkotovala.

Napetost se dodatno povećala kada se opozicioni lider Huan Gvaido 23. januara proglasio za v.d. predsjednika, što su podržale SAD i mnoge evropske i latinoameričke države.

Rusija, Turska, Kina, Iran, Bolivija i Meksiko podržavaju Madura.