latinica  ћирилица
23/02/2019 |  13:37 ⇒ 13:55 | Autor: Agencije

Zdravko Krsmanović doživio moždani udar

Potpredsjednik NDP Zdravko Krsmanović operisan je noćas na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, trenutno je u komi i životno je ugrožen.
Zdravko Krsmanović - Foto: RTRS
Zdravko KrsmanovićFoto: RTRS

Zdravko Krsmanović je imao moždani udar i njegovo zdravstveno stanje je veoma loše, rekao je zamjenik predsjednika NDP Krsto Јandrić za Srnu.

Јandrić je naveo da je Krsmanović operisan u Sarajevu nakon što su mu medicinski radnici dijagnostifilovali izliv krvi u mozak.

- Prema informacijama koje imam, stanje Krsmanovića je jako loše i teško, ali nadam se da će biti bolje - rekao je Јandrić.

Srpskainfo je javila da je Krsmanoviću sinoć oko 18 časova pozlilo u Istočnom Sarajevu, te da je odmah  hospitalizovan u Bolnici "Srbija" u Kasindolu, gdje mu je ustanovljen izliv krvi u mozak. Hitno je prebačen u Sarajevo gdje je operisan na Klinici za neurohirurgiju.

U Sarajevu mu je ustanovljen hematom na mozgu veličine oko osam centimetara, usljed pucanja krvog suda, ali je uspio da preživi operaciju koja je završena oko ponoći.

Ljekari procjenjuju da su naredna tri dana ključna. Pretpostavlja se da je razlog za moždani udar bio visok krvni pritisak.

Zdravko Krsmanović je u prošlom mandatu bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.