latinica  ћирилица
11/03/2019 |  10:32 ⇒ 14:41 | Autor: Nezavisne

Ruska kompanija želi saradnju sa aerodromom iz Banjaluke

Ruska aviokompanija Ir Aero zainteresovana je za letove na liniji Moskva - Banjaluka, a iako se još ne zna datum početka letenja, očekivanja su da bi to moglo biti u aprilu ili maju, izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u glavnom gradu Rusije Duško Perović.
Aerodrom Banjaluka - Foto: RTRS
Aerodrom BanjalukaFoto: RTRS

On je to rekao za Nezavisne i dodao da će predstavnici Republike Srpske boraviti u srijedu u Moskvi na velikom turističkom sajmu i da će to biti prilika da sa ruskim partnerima razgovaraju o uspostavljanju linije ka Banjaluci, koja bi najvjerovatnije operisala dva do tri puta nedjeljno.

- Oni čekaju da dobiju dozvolu ruskog Ministarstva za transport. Važno je da linija bude rentabilna, da imamo barem 70 odsto popunjene avione. Videćemo posle prezentacije ovde na sajmu kakve su mogućnosti. Mi se aktivno pripremamo da počnemo s letovima - istakao je Perović.

Zoran Injac, direktor Aerodroma Banjaluka, kaže da su pregovori u toku s ruskim partnerom, ali da zasad ne može iznositi više detalja niti o frekvenciji niti o cijeni karte.