latinica  ћирилица
11/03/2019 |  13:58 ⇒ 19:46 | Autor: SRNA

Nagrade i priznanja povodom Dana Srebrenice (FOTO)

Održavanjem svečane sjednice Skupštine opštine i uručivanjem opštinskih nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima danas je počelo obilježavanje Dana opštine Strebrenica - 11. marta.

Obilježavanju prisustvuje ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević, predstavnici Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, nekoliko poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarne skupštine BiH, te predstavnici javnog života ove opštine.

Najvećim priznanjem Plaketom sa zlatnim grbom opštine Srebrenica nagrađen je Savjet ministara čiji predstavnik nije bio na sjednici i priznanje će naknadno biti uručeno.

Plaketa sa srebrnim grbom ove opštine dodijeljena je Vladi Autonomne Pokrajine Vojvodine, a Plaketa sa bronzanim grbom firmi "Ekonomik grup" iz Potočara, koja je otvorena lani na današnji dan, zapošljava 30 radnika i uspješno posluje.

Novčane nagrade uručene su učenicima generacije i "vukovcima" iz osnovnih škola i Srednjoškolskog centra u ovom mjestu, najboljim poljoprivrednicima, sportistima, te za doprinos razvoju sporta, privrede, kulture, organizacije i ekologije.

Dodijeljene su zahvalnice opštine uspješnim pojedincima iz više oblasti.
Nagrađeni su i radnici koji su navršili 20 i 30 godina staža radeći u opštinskoj administraciji.

Dragan Rebrinović je rekao da novčani dio nagrade za 20 godina rada u opštini Srebrenica poklanja za dvoje siromašne djece, jedno srpsko i jedno bošnjačko.

Јedini radnik koji je nagrađen za 30 godina rada u opštinskoj administraciji je Milan Stevanović.

Načelnik opštine Mladen Grujičić čestitao je građanim Dan opštine, zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji projekata koji omogućavaju razvoj i afirmaciju Srebrenice i kao najvažnije projekte za ovu godinu najavio je otvaranje novih radnih mjesta u drvopreradi i rudarstvu, te izradu projektne dokumentaciju za izgradnju sistema za navodnjavanje poljoprivrednih površina u rejonu Skelana i u dolini Drine na području ove opštine.

Obilježavanje Dana opštine biće nastavljeno otvaranjem tekstilnog pogona, kojem će prisustvovati i ministar Petričević.

Riječ je o pogonu "Merkur fešn" koji će u početku zapošljavati 40 radnika, većinom žena, a čiji je vlasnik iz Ivanjice u Srbiji.