latinica  ћирилица
11/03/2019 |  16:03 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Gradonačelnik Banjaluke najavio veliki investicioni ciklus u ovoj godini

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić predstavio je projekat "Banjaluka se gradi", u okviru najave velikog investisticionog ciklusa koji će trajati tokom godine. Na 15 lokacija u toku je izgradnja saobraćajnica, kružnih tokova, mostova, a ovog mjeseca započeće još toliko investicionih radova.

Banjaluka je ovog mjeseca veliko gradilište, a ovi poslovi će biti nastavljeni i tokom godine. Više desetina miliona maraka biće uloženo u infrastrukturu, što će otvoriti i mogućnost zaposlenja oko 2.500 novih radnika.

- U narednih mjesec dana u gradu će novi projekti biti započinjani doslovno dan za danom. Kroz građevinarstvo i usluge biće aktivno više od 30 javnih gradilišta. Startujemo sa realizacijom 15 novih projekata i oko 15 njih koji se nastavljaju većim ili manjim intenzitetom nakon zimske pauze - riječi su Igora Radojičića, gradonačelnika Banja Luke.

Novim rebalansom gradskog budžeta očekuju se nova sredstva kojima će biti finansirani predstojeći radovi.

- Projekti će najvećim dijelom biti finansirani iz budžeta grada, dio iz obveznica koje su emitovane prošle godine, jedan manji dio preduzeće "Putevi Republike Srpske" na magistralnim putnim pravcima, kao i Vlada Republike Srpske kada je riječ o rekonstrukciji Banskog dvora - rekao je Radojičić.

U ovom mjesecu biće završen projekat izgradnje Delta sitija i kružnog toka, a u najavi je izgradnja još pet na području grada. Od većih projekata najavljuje se nastavak izgradnje vodovoda "Crno vrelo", nastavak izgradnje istočnog tranzita i drugih važnih saobraćajnica u gradu.