latinica  ћирилица
11/03/2019 |  16:15 ⇒ 18:49 | Autor: B92

Zidan opet vodi Real!

Zinedin Zidan idanas se i zvanično vratio u svoj bivši klub - Real Madrid.

Zidan na klupi Madriđana meijnja Santijaga Solarija, bivšeg fudbalera koji se na mjestu šefa struke zadržao duže nego što je očekivano, poslije smejne tadašnjeg trenera Đulena Lopetegija.

Francuski stručnjak je sa Realom osvojio tri uzastopne Lige šampiona, a onda naprasno dao otkaz prošlog ljeta, a zamijenio ga je Lopetegi.

"Upravni odbor Real Madrida se sastao danas, 11. marta 2019. godine, i odlučio da prekine saradnju sa Santijagom Solarijem, ali u isto vrijeme mu ponudi da nastavi da bude u klubu. Real Madrid je zahvalan Solariju na svemu što je uradio, kao i na posvećenosti i lojalnosti koje je oduvijek pokazivao", navodi se u saopštenju.

Uprava Reala je objavila i da će se na mjesto šefa stručnog štaba vratiti Zidan, sa ugovorom do 2022. godine.

"Upravni odbor se takođe dogovorio da postavi Zinedina Zidana na mjesto trenera, do kraja sezone i u naredne tri, do 30. juna 2022. Predsjednik Real Madrida će se obratiti medijima sa Zidanom večeras na stadionu Santijago Bernabeu", dodaje se.

Real je sa Solarijem nedavno potpisao ugovor do 2021. godine, ali je ,usljed loših rezultata kao što su šokantno ispadanje iz Lige šampiona od Ajaksa i debakla u dva vezana El Klasika protiv Barselone, promijenio "ploču".

"Kraljevski klub" je trenutno na trećoj poziciji u španskom prvenstvu, 12 bodova iza vodeće Barselone na 11 kola do kraja.

Francuz je sa svojim novim-starim klubom pored tri Lige šampiona osvojio i jednu La Ligu, jedan španski Superkup, kao i po dva UEFA Superkupa i FIFA Klup svjetskog prvenstva.