latinica  ћирилица
12/03/2019 |  14:23 ⇒ 17:12 | Autor: SRNA

Brnabić: EU da zauzme stav o prištinskoj platformi

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da međunarodni faktori, a posebno EU, saopšte stav o prištinskoj platformi za dijalog sa Beogradom, ističući da je Priština usvojila dokument koji poručuje da nikakav dijalog nije moguć .
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

Brnabićeva kaže i da Brisel još nije rekao ništa o trenutnoj situaciji i daljem zaoštravanju situacije od Prištine, te da nije korektno to što se ne oglašava povodom platforme.

- Budući da je Brisel taj pod čijim okriljem treba da funkcioniše dijalog i garant Briselskog sporazuma, očekujem njegovo reagovanje - rekla je Brnabićeva novinarima u Beogradu.

Ona je navela da zato misli da nije trenutak da Beograd iznese odgovor na platformu Prištine o dijalogu, prenose beogradski mediji.

Prema njenim riječima, platforma Prištine, ne samo da stavlja tačku na bilo koju vrstu dijaloga i mogućnost postizanja kompromisa, već i Briselski sporazum stavlja ad akta.

- EU je garant i potpisnik Briselskog sporazuma. Mislim da je fer da čujemo od njih šta će da kažu na to što je Priština zvanično rekla da nije za kompromis, da nema mogućnosti za dijalog, da odustaje od Briselskog sporazuma i da ništa neće implementirati - rekla je Brnabićeva.