latinica  ћирилица
13/03/2019 |  08:41 ⇒ 13:45 | Autor: SRNA

Podgorica: Završne riječi na suđenju za pokušaj terorizma i državni udar

Iznošenje završnih riječi na suđenju optuženima za pokušaj terorizma i državni udar u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine počeće danas u Višem sudu u Podgorici.
Viši sud u Podgorici - Foto: Novosti.rs
Viši sud u PodgoriciFoto: Novosti.rs

Sudija Višeg suda u Podgorici koja je vodila proces Suzana Mugoša na prethodnom ročištu upoznala je optužene koji su bili u sudnici o dosadašnjem dokaznom postupku, nakon čega je rekla da je završen.

- Vijeće smatra da je činjenično stanje dovoljno rasvijetljeno i zrelo za presuđenje. Sud poziva stranke na davanje završnih riječi - saopštila je Mugoša.

Vijeće je odbilo više prijedloga odbrane i tužilaštva, uz obrazloženje da bi vodili odugovlačenju sudskog postupka.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Јovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i lideri Demokratskog fronta /DF/ Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.