latinica  ћирилица
13/03/2019 |  10:53 | Autor: SRNA

Ujić: Traga se za još dva migranta

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić izjavio je Srni da se traga za još dvojicom iz grupe migranata koji su pobjegli iz Imigracionog centra u Istočnom Sarajevu, dok su ostali pronađeni i vraćeni u ovaj centar.
Slobodan Ujić - Foto: SRNA
Slobodan UjićFoto: SRNA

On je naveo da su četiri, od šest odbjeglih migranata, pronašli pripadnici Službe za poslove sa strancima.

Ujić je naveo da dvojica odbjeglih migranata ne predstavljaju opasnost po bezbjednost građana.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović izjavila je Srni da je policija dobila prijavu o odbjeglim migrantima i da traga za preostalom dvojicom.

Ona je navela da pripadnici ove Policijske uprave nisu lišili slobode nijednog migranta.

Iz Službe za poslove sa strancima sinoć je saopšteno da je grupa od 15 migranata pokušala da pobjegne iz Imigracionog centra u Istočnom Novom Sarajevu i da je, zahvaljujući brzom reagovanju obezbjeđenja, spriječeno bjekstvo devet lica.

Ogradu je preskočilo šest lica kojima je izrečena mjera protjerivanja i koji su u postupku readmisije.

O njihovom bjekstvu obaviješteni su MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo i terenski centri Službe za poslove sa strancima.

Povodom ranijih izjava ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića da se u ovom centru nalazi i pet migranata koji se dovode u vezu sa međunarodnim terorizmom a porijeklom su iz Avganistana, iz Službe za poslove sa strancima napominju da ta lica nisu učestvovala u pokušaju jučerašnjeg bjekstva i nalaze se pod nadzorom u Imigracionom centru.