latinica  ћирилица
13/03/2019 |  11:12 | Autor: SRNA

Radončić: Ne interesuje nas da budemo dio vladajuće većine

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić izjavio je danas u Sarajevu da ovu stranku ne zanima učešće u vlasti te da nisu zainteresovani da budu dio većine ni na federalnom ni na nivou BiH.
Fahrudin Radončić - Foto: RTRS
Fahrudin RadončićFoto: RTRS

Podsjećajući da SDA za sebe kaže da je najjača stranka, Radončić je rekao novinarima da ne vidi nijedan razlog da SDA sa SNSD i HDZ ne formira vlast na nivou BiH, za šta imaju kapacitet.

- Razgovarali smo sa SDA, oni imaju potencijalnu opciju s DF-om i to je tek razlog više. Imaju dovoljan kapacitet i na federalnom i na nivou BiH da naprave vlast - ocijenio je Radončić nakon sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u kojem je delegat.

Lideri HDZ BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović, koji su u Kolegijumu Doma naroda, izbjegli su novinare, ali je Izetbegović nezvanično rekao da bi razgovori SDA, HDZ i SNSD o formiranju vlasti na nivou BiH trebalo da budu nastavljeni iduće sedmice.

Prema njegovim riječima, SDA je pripremio prijedlog dokumenta za formiranje vlasti na nivou BiH i da je potrebno da se "usaglase neke sitnice".