latinica  ћирилица
13/03/2019 |  12:59 ⇒ 19:47 | Autor: SRNA

Novčani podsticaji firmama da ulažu u Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Ana Brnabić prihvatili da Vlada te države iz svog fonda, iz kojeg sufinansira strane investitore da ulažu u Srbiji, podstakne privrednike iz Srbije da investiraju u Srpskoj i otvore nova radna mjesta.

Višković je naglasio da će oni "istim iznosom sredstava sa kojima podstiču firme koje u Srbiju dolaze iz inostranstva sufinansirati svoje privredne subjekte da bi ih podstakli da ulažu u Srpskoj".

- Imali smo ovih dana razgovor sa kompanijom Јumko iz Vranja, a javljaju nam se i druge kompanije koje su sada zainteresovane da, osim onoga što nudi Srpska, iskoriste i to što nudi Srbija da ovdje počnu da otvaraju pogone - rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je istakao da su sa zvaničnicima Srbije razgovarali i o tome da predstavništva firmi iz Srbije budu prebačena iz Federacije BiH u Republiku Srpsku.

- Razgovarali smo o tome da se predstavništva firmi vrate u Srpsku kako bi ih ovdje otvorili i time zaposlili još više ljudi i dali još više benefita Republici Srpskoj - dodao je Višković.