latinica  ћирилица
13/03/2019 |  13:36 ⇒ 15:27 | Autor: SRNA

Vlada Srpske će omogućiti što više investicija u realni sektor

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je na današnjem sastanku sa ambasadorom Italije u BiH Nikolom Minasijem opredijeljenost Vlade da nizom mjera, aktivnosti i zakonskih rješenja omogući što više investicija u realni sektor, te zadrži postojeća i otvori nova radna mjesta.
Premijer Višković sa ambasadorom Italije - Foto: RTRS
Premijer Višković sa ambasadorom ItalijeFoto: RTRS

Višković je predstavio aktivnosti i mjere koje Vlada namjerava da sprovede u narednom periodu po pitanju unapređenja poslovne klime, uslova za ulaganja u Srpsku, podrške realnom sektoru, te rasterećenju privrede, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Minasi je istakao da u Republici Srpskoj posluje veliki broj kompanija iz Italije koje zapošljavaju domaću radnu snagu, te da je namjera da se privredna i ekonomska saradnja nastavi i u budućnosti.

Razgovarano je i o projektima koje realizuju italijanske kompanije u Republici Srpskoj i naglašeno da su turizam, poljoprivreda, metalna industrija, informaciono-komunikacione tehnologije - sektori sa raspoloživim potencijalom za razvoj novih projekata sa italijanskim investitorima.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Srpskoj i BiH, sa naglaskom na privrednu saradnju.

Italija je prošle godine bila na drugom mjestu po ostvarenoj spoljnotrgovinskoj razmjeni sa Republikom Srpskom.