latinica  ћирилица
13/03/2019 |  15:43 | Autor: SRNA

Na Petrićevcu dva javna projekta vrijedna više od 2,2 miliona KM

U banjalučkom naselju Petrićevac ovog proljeća će početi realizacija dva velika javna projekta vrijedna više od 2,2 miliona KM, a riječ je o izgradnji višenamjenskog objekta u koji će biti smješteni ambulanta porodične medicine, mjesna zajednica i vrtić, te izgradnji moderne saobraćajnice u pravcu naselja Motike, saopšteno je iz Gradske uprave.
Banjaluka: Gradska uprava - Foto: RTRS
Banjaluka: Gradska upravaFoto: RTRS

U okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi", 27. marta počinje izgradnja ambulante porodične medicine, u okviru planiranog višenamjenskog objekta u koji će biti smješteni i mjesna zajednica i vrtić.

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je za Srnu da izgradnja ambulante porodične medicine predstavlja prvu fazu realizacije planiranog tronamjenskog objekata u koji će, tokom druge i treće faze, biti smješteni mjesna zajednica i vrtić.

- Za ambulantu je urađen projekat i izabran je izvođač radova - preduzeće Tekton, a ukupna vrijednost projekta izgradnje ambulante je oko 210.000 KM - istakao je Bilčar.

Prema urađenom projektu, u objektu će biti smještene tri ambulante sa pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom sa recepcijom.

Bilčar je rekao da će se ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziti pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom.

- Svaku od cjelina moguće je zasebno graditi, a mi posao počinjemo gradnjom ambulante - dodao je Bilčar.

Mještani Petrićevca dugo su čekali na početak gradnje objekata različitih društvenih sadržaja, a pogotovo ambulante jer se trenutno usluge porodične medicine i laboratorijske dijagnostike mještanima ovog naselja pružaju u dotrajalom i neuslovnom objektu.

Na lokaciji kod takozvanih žutih zgrada na Petrićevcu će u srijedu, 20. marta, početi realizacija jednog od najvećih saobraćajnih projekata u ovoj godini u Banjaluci - izgradnja savremene saobraćajnice u pravcu Motika, jednog od najbrže rastućih prigradskih naselja.

U gradnju prve faze ovog projekta, koji predviđa izgradnju 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, biće uloženo više od dva miliona KM.

Saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine 1,5 metar, fekalnom i kišnom kanalizacijom i javnom rasvjetom.