X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
M:TEL
13/03/2019 |  18:06 ⇒ 18:42 | Izvor: SRNA

Crna Gora: Prošle godine oko tri miliona noćenja ruskih turista

U Crnoj Gori prošle godine je ostvareno više od tri miliona noćenja ruskih turista, od čega je dva miliona bilo u Budvi, rekla je direktor budvanske Turističke organizacije Maja Liješević na Moskovskom međunarodnom sajmu putovanja i turizma "MITT 2019".
Budva (Foto: Sputnik/Varvara Gertьe) -
Budva (Foto: Sputnik/Varvara Gertьe)

Liješevićeva je navela da Turistička organizacija Budve i ove godine očekuje dobru posjetu ruskih turista na budvanskoj rivijeri.

- Prema trenutnom bukingu, možemo očekivati dobru posjetu ruskih turista i ove godine - istakla je Liješevićeva i dodala da je u Moskvi prisutan i značajan broj budvanskih hotelijera.

Ona je navela da je većina ruskih turista koji su posjetili budvanski štand na Sajmu u Moskvi izrazila zadovoljstvo dobrom avio-povezanošću sa crnogorskim destinacijama.

Turistička ponuda Crne Gore je na Moskovskom sajmu predstavljena u organizaciji Nacionalne turističke organizacije i crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma, a u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Rusiji.

Najznačajnija turistička sajamska manifestacija u Rusiji, koja se u Moskvi održava od 12. do 14. marta, okuplja više od 2.500 izlagača.