latinica  ћирилица
14/03/2019 |  12:02 | Autor: sputniknews.com

Knežević podnosi krivičnu prijavu protiv Đukanovića

Predsjednik "Atlas grupe“ Duško Knežević, za kojim je Crna Gora raspisala Interpolovu potjernicu zbog navodnih finansijskih malverzacija, potvrdio je da će danas podnijeti krivičnu prijavu protiv Mila Đukanovića, predsjednika države i lidera najuticajnije vladajuće stranke DPS-a.
Milo Đukanović i Knežević Duško (Foto:info4s.net) -
Milo Đukanović i Knežević Duško (Foto:info4s.net)

Knežević je podgoričkom portalu "In4s“ rekao da će krivičnom prijavom Đukanovića optužiti da je vođa organizovane kriminalne grupe.

On je ranije rekao da je njegov advokatski tim pripremio pravne radnje prema Đukanoviću i njegovoj familiji.

- To će sigurno izazvati veliki politički zemljotres u Crnoj Gori, jer će to biti prvi put da neko podigne krivičnu prijavu protiv predsjednika države da je vođa organizovane kriminalne grupe - istakao je Knežević.

On je upozorio ljude u tužilaštvu i sudstvu da „dobro vode računa šta rade i ko učestvuje u montiranim procesima i nameštanju dokaza i izvođenju lažnih svjedoka.

Knežević se nada da će njegov postupak dodatno motivisati ljude da izađu na proteste.

Predsjednik "Atlas grupe“ je ocijenio da bi odlazak Đukanovića sa vlasti bio spasonosan za Crnu Goru, prenio je ovaj portal.

Inače, Đukanović je u više navrata do sada negirao sve optužbe koje je na njegov i račun njegove porodice iznio Knežević.

Đukanović je u sinoćnjem intervjuu za RTCG pozvao građane koji učestvuju na protestima da budu oprezni kako njihove ideje ne bi bile zloupotrebljene u političke svrhe.