latinica  ћирилица
14/03/2019 |  14:46 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

Ljevnaić: Skijanje na Јahorini do kraja marta

Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić rekao je da je ova zimska sezona na Јahorini najbolja do sada i naglasio da će skijanja, zahvaljujući sistemu za vještačko osnježavanje, biti sve do kraja marta.

Ljevnaić je dodao da su prihodi već prestigli prošlu i pretprošlu zajedno, a preko 250.000 skijaša je posjetilo ovo skijalište, što je, kako je rekao, veliki uspjeh za ovaj olimpijski centar i turizam Republike Srpske.

Dodao je da trenutno na Јahorini boravili veliki broj Kineza koji su zakupili sav slobodan smještaj i potpisali da će biti na skijaškim pripremama do kraja sezona.

- Veliko je interesovanje gostiju i iz zemalja bivše Јugoslavije, što znači da se Јahorina vratila na mapu ski centara, a cilj nam je da od Јahorine ne živi samo olimpijski centar, već čitav region. Zbog toga moramo pratiti kvalitet, jer su skijaši ozbiljna klijentela koja traži kvalitet i ne gleda na cijenu - rekao je Ljevnaić.

U planovima za sljedeću sezonu, ističe Ljevnaić, su noćno skijanje na tri staze na Poljicama koje će biti osvijetljene, kao i dodatni dječiji sadržaji slični Gardalandu.