latinica  ћирилица
14/03/2019 |  19:23 ⇒ 19:27 | Autor: Blic

I Panatinaikos hoće u ABA ligu!

Ubrzo nakon kluba iz Pireja istu želju ima i Panatinaikos, koji je poslao zvaničan dopis predstavnicima takmičenja na Јadranu s istim ciljem - da se priključi klubovima iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, prenio je Eurohups.
Panatinaikos (foto:euroleague.net) -
Panatinaikos (foto:euroleague.net)

Panatinaikos  u pismu navodi da želi da se nadmeće u "vrhunskoj ligi" i u "šampionatu s Olimpijakosom", dodaje ovaj specijalizovani košarkaški portal.

Klub iz Atine, ipak, nema namjeru da napusti grčko prvenstvo kao njegov veliki rival, već želi da paralelno igra u oba takmičenja, kao i u Evroligi, čiji je redovni učesnik.

Danas je generalni direktor ABA lige Krešimir Novosel zvanično iskazao da postoji interesovanje Olimpijakosa da se priključi ovom takmičenju, ali da bi u tom slučaju moralo da dođe do strukturnih promjena u ABA ligi.

Olimpijakos je već razmišljao da napusti grčku ligu zbog dešavanja na polufinalnom meču Kupa protiv Panatinaikosa, kada su košarkaši tima iz Pireja nakon sudijskih odluka u poluvremenu ostali u svlačionici i odbili su da nastave duel sa velikim rivalom. Poslije tog polufinala, Olimpijakos je odbio da odigra bilo koji duel sa Panatinaikosom, osim onaj u kome će pravdu dijeliti sudije koje ne dolaze iz Grčke.

Na ovaj način su čelnici Panatinaikosa nastavili "rat" sa velikim rivalom, što su uostalom pokazali i najavom da žele da igraju u istom takmičenju gdje bi nastupao i Olimpijakos, a ujedno su se tako narugali "crveno-bijelima" iz Pireja.