latinica  ћирилица
15/03/2019 |  10:28 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

U Tužilaštvu BiH saslušan Dragan Mektić

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić saslušan je u Tužilaštvu BiH zbog izjave da ima informacije o navodnom vrbovanju selefista za krijumčarenje oružja u BiH.

Mektić je u Tužilaštvu, kaže, potvrdio sve što je ranije rekao. 

- Јa sam ministar bezbjednosti. Meni agencije daju određene informacije o određenim pitanjima, pa valjda te agencije kada zadokumentuju jednu takvu situaciju, podnesu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ili ako ne mogu dokazati ne podnesu. Ono sve što sam rekao, dakle ja potvrđujem - rekao je Mektić.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH formiralo je predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi Mektića i novinara Avde Avdića, na portalu Žurnal, koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Istovremeno, stižu najoštrije osude iz Hrvatske, zbog tvrdnji da su u toj, navodnoj ”tajnoj operaciji”, učestvovali hrvatski obavještajci i pojedine diplomate u BiH, te novinar RTRS-a Mato Đaković i Mektićev zamjenik Mijo Krešić. Prozvani za, kako kažu gnusne laži, najavljuju i tužbe.