latinica  ћирилица
15/03/2019 |  11:14 ⇒ 12:55 | Autor: SRNA

Pronađeno oružje, municija, droga i uhapšeno 15 lica

Na području Tuzlanskog kantona uhapšeno je 15 lica zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nasilničko ponašanje i krađe, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prije hapšenja izvršeno je više pretresa na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika i Gradačca.

U pretresima je pronađena automatska puška, lovačka puška, vazdušna puška, pištolj municija, dva bajoneta, plazma, laptop, mobilni telefon, dvije SIM kartice, veća količina droge "kanabis sativa", te paketići od pvc folija u kojima se nalazila droga "spid", "kokain", kao i 18 sjemenki indijske konoplje, tri digitalne vage i drugi predmeti.

Pretresi su izvršeni u skladu sa operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.H. /30/ i K.N. /25/, oba iz Gračanice, E.F. /34/ iz Tuzle, M.K. /39/ iz Srebrenika, A.H. iz Živinica, E.B. /28/ iz Tuzle, E.B. /24/ iz Gradačca, A.M. /28/ iz Tuzle, M.S. /24/ iz Doboja, A.H. /37/ iz Tuzle, M.B. /23/ iz Tuzle, I.P. /40/ iz Lukavca, A.I. /28/ iz Gračanice, M.I. /26/ iz Gradačca i A.K. /26/ iz Tuzle