X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
15/03/2019 |  12:31 ⇒ 12:31 | Izvor: SRNA

Vučić zahvalan Grenadi na podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je odluka Grenade da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i time da prednost nalaženju kompromisnog rješenja putem dijaloga, dokaz principijelnosti u poštovanju međunarodnog prava.
Aleksandar Vučić (Foto:Dimitrije Goll) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić (Foto:Dimitrije Goll)Foto: TANЈUG

Vučić je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova i rada Grenade Piterom Čarlsom Dejvidom zahvalio za podršku te zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

On je istakao da je posebno važno što Grenada svoju podršku pokazuje i u okviru međunarodnih organizacija, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

Ministar spoljnih poslova Grenade Piter Čarls Dejvid rekao je da Srbija uvijek može da računa na podršku Grenade, dodavši da mu je zadovoljstvo što je mogao ponovo, poslije skoro 40 godina, da posjeti Beograd i vidi impresivan napredak.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što su posjetom Dejvida otvorena vrata za saradnju Srbije i Grenade, uprkos geografskoj udaljenosti, kao i nadu da će intenziviranje političkog dijaloga dovesti i do uspostavljanja ekonomske i drugih vidova saradnje.

U razgovoru je konstatovano da mogućnosti za saradnju postoje u poljoprivredi, oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija, kao i u obrazovanju i sportu.

S tim u vezi je predloženo da se razmotre načini za školovanje studenata iz Grenade u Srbiji, kao i za pomoć srpskih stručnjaka grenadskim kolegama u razvoju tih oblasti.

Sagovornici su se saglasili da će usvajanje ugovornog okvira o saradnji olakšati stvaranje veza Srbije i Grenade.