latinica  ћирилица
15/03/2019 |  15:13 | Autor: SRNA

Mandić i Knežević u nastavku procesa braniće se sami

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, optuženi za pokušaj terorizma pred Višim sudom u Podgorici, poručili su da će se sami braniti u nastavku glavnog pretresa i da njihovi branioci neće učestvovati u postupku, u kome je iznošenje završne riječi zakazano za utorak, 19. mart.
Mandić i Knežević (Foto: pinkm.me) -
Mandić i Knežević (Foto: pinkm.me)

- Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je osuđujuće presude u montiranom sudskom procesu `državni udar`, ali mi ne želimo da više u tome učestvuju naši advokati, mi se bavimo politikom, i preuzimamo odgovornost za dalji dio sudskog procesa, kao što preuzimamo odgovornost za dalja dešavanja u Crnoj Gori - rekao je Mandić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Mandić je zahvalio advokatskom timu, za koji je rekao da im je "pomogao da raskrinkaju jednu lažnu optužnicu i montirani politički proces".

- Knežević, ja i Mihailo Čađenović nastavićemo odbranu onako kako smo mi procijenili, branićemo se sami, dodatno ćemo raskrinkati ovaj proces - istakao je Mandić, napominjući da to ne znači da otkazuju punomoć svojim advokatima.

Prema njegovim riječima, javnost "zna da je čitav proces montiran".

- Mi znamo kakva je i odluka što se tiče Vijeća koje je sastavljeno tako kako je sastavljeno. Da su željeli da uključe u dokazni postupak i onaj najvažniji dokaz koji /svjedoka saradnika/ Sašu Sinđelića predstavlja u pravom svjetlu, ne bi bilo potrebe za završnim riječima - naveo je Mandić.

Optuženi član Predsjedništva DF-a Milan Knežević za slučaj "državni udar" je rekao da je to što je uradila sudija Mugoša sa sudskim vijećem u protekla dva dana bjekstvo od istine.

Prema njegovim riječima, Mugoša odlično zna da je Sinđelić sniman u skladu sa zakonom, i zato ne želi da uvrsti snimak kao dokaz "jer onda ne bi bilo završne riječi".

- Mi smo donijeli odluku, zajedno sa našim advokatima, da oni ne učestvuju u ovoj farsi koja je u potpunosti razbijena - dodao je Knežević.