X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
M:TEL
15/03/2019 |  17:24 ⇒ 17:39 | Izvor: SRNA

Institucije Srpske imaju veoma dobru saradnju sa Palama

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da institucije Srpske imaju veoma dobru saradnju sa opštinom Pale i da će planirani projekti o kojim ga je upoznao načelnik Boško Јugović sigurno dobiti podršku.

- Ovo je lokalna zajednica koja je gotovo udvostručila broj stanovnika i vjerujemo da je i to dalo doprinos njenom razvoju - rekao je Čubrilović.

Čubrilović je izrazio nadu da će opština Pale, osim fakulteta koje ima, dobiti još neke institucije, poput sudova koji su neophodni kako stanovnici ne bi morali da idu 40 kilometara radi rješavanja najelementarnijih poslova.

On je naglasio da se Narodna skupština trudi da zakonskim rješenjima doprinese efikasnosti razvoja lokalnih zajednica i njihovom funkcionisanju.

Јugović je istakao da je na današnjem sastanku sagledan odnos lokalne uprave, odnosno Skupštine opštine Pale i Narodne skupštine Republike Srpske, te da je lokalno rukovodstvo upoznato o zakonima koji se u ovom trenutku donose u parlamentu Srpske, a koji su važni za lokalnu zajednicu.

- Razgovarali smo o konkretnim projektima za koje ćemo dobiti punu podršku, a riječ je o kapitalnim projektima izgradnje zgrada opštine i Policijske uprave Istočno Sarajevo, o izmještanju Toplane, kao i o proširenju obdaništa - naveo je Јugović.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica.