latinica  ћирилица
15/03/2019 |  17:45 | Autor: SRNA

Sindikat Alumine: Osporava se uspjeh onih koji su firmu izveli na put poslovnog uspjeha

Sindikat metalske industrije i rudarstva kompanije Alumina smatra da je neshvatljivo da se, zbog ličnih interesa pojedinaca, osporava uspjeh ekipi stručnjaka koja je Aluminu izvela na put uspjeha nakon proglašenja stečaja Fabrike glinice Birač.
Alumina - Foto: RTRS
AluminaFoto: RTRS

Sindikat pita da li treba, po ko zna koji put, ponavljati koliko je novih radnika zaposleno od 2013. godine, da su plate redovne i povećane, koliko je novih proizvoda i novih tržišta osvojeno, i time obezbijeđena budućnost fabrike, radnika i njihovih porodica. 

- Zar je moguće da se ne vide svi ti pozitivni rezultati rada ljudi koji su vodili ovu fabriku u poslednjih pet godina? Koliko puta treba naglasiti da je za ovaj kratak period od propale i opljačkane fabrike napravljen novi kompleks proizvodnih pogona koji su je postavili na savremeni evropski i svjetski novo - ističe se u saopštenju Sindikata, koje je potpisao predsjednik Radenko Smiljanić.

Sindikat naglašava da su Birač i Alumina u žiži interesovanja raznih interesnih grupa, pogotovo sada kada je aktuelna prodaja državnih potraživanja u stečajnoj masi Birča. 

- Radnicima Alumine jasno je da je ova firma postala "zlatna koka" i meta za sve koji u prvom planu imaju profit i veliku zaradu. Shvatamo da se u svijetu biznisa koriste razne metode, podmetanja i diskreditacije pojedinaca koji možda smetaju na putu do ostvarenja tih "velikih" ciljeva, ali nam nije jasno da se to čini bez obzira na štetu koju ti potezi mogu da izazovu - ističe se u saopštenju.

Sindikat smatra da je, ako postoje bilo kakve indicije ili dokazi o nekakvom kriminalu bilo koga, logično da se za to odgovara jer postoje organi koji to prate i sankcionišu.