latinica  ћирилица
15/03/2019 |  19:57 | Autor: SRNA

Velika Kladuša traži zatvaranje ilegalnog kampa i angažovanje OS

Krizni štab za migrantsku krizu u Velikoj Kladuši upozorava na mogući protest stanovnika ove opštine ukoliko se ne usvoje njihovi zaključci, među kojima je zahtjev za hitno zatvaranje ilegalnog kampa Miral, te angažovanje Oružanih snaga BiH na zaštiti granice BiH, posebno sa EU.
Migranti (foto: Radio Velika Kladuša) -
Migranti (foto: Radio Velika Kladuša)

Na današnjoj sjednici ovog štaba zatraženo je da se hitno sazove tematska sjednica Opštinskog vijeća Velika Kladuša na kojoj će se razgovarati o stanju bezbjednosti na području opštine u vezi sa migranstkom krizom.

Na tematsku sjednicu trebalo bi da budu pozvani svi članovi Kriznog štaba, mediji iz BiH i regiona, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, te kantonalni policijski komesar Mujo Koričić, saopšteno je iz opštine Velika Kladuša.

Članovi Kriznog štaba izrazili su zabrinutost odnosom institucija u BiH prema ovom problemu u opštini Velika Kladuša, Unsko-sanskom kantonu i BiH.

- Zbog sve veće ugroženosti građana i njihove imovine na području Velike Kladuše, te zbog kontinuiranog ignorisanja problema od institucija BiH, protesti stanovnika Velike Kladuše su krajnja mjera koja će biti preduzeta ukoliko se ne udovolji već traženim, usvojenim zaključcima - poručuju iz Kriznog štaba.