latinica  ћирилица
16/03/2019 |  09:57 | Autor: SRNA

Prohodnost putnih pravaca zadovoljavajuća

Prohodnost putnih pravaca u Republici Srpskoj i FBiH jutros je zadovoljavajuća, zastoja i vanrednih ograničenja nema, kao ni zadržavanja na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Autoput Banja Luka - Doboj - Foto: RTRS
Autoput Banja Luka - DobojFoto: RTRS

Na putevima u područjima sa vlažnim kolovozom vozačima se savjetuje opreznija vožnja uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila.

U kotlinama i uz rijeke mjestimično je moguća magla, a na dionicima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni.

Na svim putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan dodatnom signalizacijom i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog sanacije odrona na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom, kao i na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac gdje je u toku izgradnja priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionicama magistralnih puteva od banjalučkog naselja Rebrovac prema Čelincu, te od Čelinca prema Kotor Varošu, Karanovac-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke stijene, kao i na regionalnom putu Derviši-Klašnice gdje je u toku izgradnja trotoara.

Zbog radova na auto-putu Gradiška-Banjaluka do kraja godine biće izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. Saobraćaj je reguluisan privremenom signalizacijom. Na istoj dionici, zbog izgradnje naplatne stanice Čatrnja do 30. aprila saobraćaj odvija dvosmjerno, izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na dionici auto-puta "9. januar" Banjaluka-Doboj zbog izgradnje i provođenja privremenog sistema naplate putarine na petlji Mahovljani.

Na dijelu magistralnog puta koji prilazi kroz grad Bijeljinu završena je izgradnja kanalizacije, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na dijelu regionalnog puta Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačke staze, a zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se naizmjenično odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U Banjaluci će sutra od 9.00 do 14.00 časova biti obustavljen saobraćaj na putno-pružnom prelazu u Prištinskoj ulici zbog zamjene pružnih pragova, patosnica i tucanika.

Za vrijeme trajanja obustave, vozačima se savjetuje da poštuju privremenom postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmjene i obustave saobraćaja prisutne su u ulicama gdje se izvode radovi.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, vozila saobrćaju jednom trakom preko nadvožnjaka, dok je za teretna vozila na snazi zabrana.

Na području FBiH na dionici magistralnog puta Nemila-Zenica kroz tunel Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila dolazi do dužih zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Iz AMS mole vozače za strpljenje i razumijevanje.

Na magistralnom putu Šamac-Domaljevac na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona, a alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji VakuF-Bugojno.

Kada je riječ o graničnim prelazima, iz AMS-a podsjećaju da je zbog nestabilnosti mosta i dalje je na snazi obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova na hrvatskoj strani obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.