latinica  ћирилица
16/03/2019 |  12:01 | Autor: SRNA

Linč srpskih mladića dio organizovanog zastrašivanja Srba

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić rekao je da je sinoćni linč dvojice srpskih mladića u Bošnjačkoj mahali u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice dio organizovane i politički inspirisane taktike zastrašivanja Srba na KiM, kako bi se izazvala protivreakcija srpskog naroda i dalja eskalacija napetosti.
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

Đurić je istakao da se ovaj napad ne može posmatrati van konteksta albanskih namjera da anektiraju sjeverni dio Kosovske Mitrovice, odnosno da srpski dio grada integrišu u nekakvu jedinstvenu opštinu Kosovska Mitrovica.

- Albanski ekstremisti pokazali su da ne prezaju od nasilja da svoj pakleni naum sprovedu u djelo, ali to neće pokolebati riješenost srpskog naroda da opstane na Kosovu i Metohiji - poručio je Đurić.

On je apelovao na Srbe u Kosovskoj Mitrovici da ne nasjedaju na provokacije ove vrste, jer bi svakim nepromišljenim odgovorom izašli u susret željama i očekivanjima ekstremnih Albanaca koji svakodnevo traže povod za eskalaciju sukoba.

Prema Đurićevim riječima, oni imaju mnogo razloga da budu nervozni, a na Srbima je da budu strpljivi, promišljeni i da ne nasjedaju na provokacije.

- Albanskim ekstremistima još jednom poručujem da ne iskušavaju spremnost Srbije da zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji, jer ona je nesumnjiva i zasnovana na realnoj snazi - naglasio je Đurić.

Dvojica srpskih mladića povrijeđena su sinoć u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice kada ih je u naselju Bošnjačka mahala napala grupa Albanaca.