latinica  ћирилица
16/03/2019 |  13:30 | Autor: RTRS

Banjaluka: Selfi tačke za turiste

U Banjaluci su na nekoliko lokacija postavljene table na engleskom jeziku sa natpisima da je upravo tu idealna tačka za slikanje selfija, koji je na neki način postao društveni pokret bez kojeg se ne može zamisliti svakodnevnica.

Јedna, dvije , tri, fotografije. Možda baš ona naredna ispadne najbolja. Otkako su se pojavili pametni telefoni i društvene mreže primjetno je da se ljudi sve više sami sebe slikaju, i to su tzv. selfiji. Riječ selfi nastala je od engleske riječi self, što znači sam, sebe.

A, Banjaluka je idealna po mnogo čemu, kada je u pitanju selfi. Gospodska ulica, park Petra Kočića i Gradski most, Banj brdo...samo su neke od atraktivnih lokacija. 

Јedno od omiljenih mijesta Banjalučana za snimanje selfija ove zime bio je i početak Gospodske ulice.

Banjalučani su uvijek bili dobri domaćini i rado dočekuju goste sa svih kontinenata.

- Јa i ne pravim selfije, ali moja djeca rade svaki dan na desetine. To je urađeno u saradnji sa našim odjeljenjem za Kulturu i turizmu , tako da, nadam se, da će i to biti jedna od tačaka interesantnih, kako za naše sugrađane, tako i za turiste - istakao je Petar Bilčar, načelnik odjeljenja za komunalne poslove Grada Banjaluka.

Najviše se selfija slika kada prvi put posjećujemo neka mjesta. I kada ne znamo da li ćemo se opet vratiti i imati još jednu priliku za fotografisanje. Ipak, nemojte biti na kraj srca ako vam neko uskoči u kadar i od sebičnog dobijete i više nego zabavan selfi.