latinica  ћирилица
16/03/2019 |  18:53 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

U UKC urađena složena mikrohirurška operacija lica

Složena mikro-hirurška operacija nosa i poda usne duplje urađena je danas u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. Ovaj operativni zahvat, sa specijalistima Univerzitetsko kliničkog centru Republike Srpske, izveo je stručnjak svjetskog glasa Milomir Ninković, načelnik Klinike za plastičnu, rekonstruktivnu i hirurgiju ruke i Centra za opekotine, bolnice Bogenhauzen u Minhenu.

Milomir Ninković, načelnik klinike Bogenhauzen u Minhenu i jedan od najvećih stručnjaka plastične i rekonstruktivne hirurgije u svijetu , danas je u Univerzitetskom Kliničkom centru zajedno sa našim doktorima uspješno izveo zahtijevnu operaciju lica.

- Ninković je izrazio veliku želju da pomaže našim ljekarima u edukativnom smislu, a nadamo se da će i dalje dolaziti i liječiti pacijente u Srpskoj. On se upoznao sa funkcionisanjem, opremljenošću, uslovima i načinom rada Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju - rekao je Vlado Đajić, načelnik Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske.

Doktor Ninković pohvalio je stručnost naših doktora i dodao da je UKC Republike Srpske, jedna od najsavemenijih ustanova u svijetu.

- Operisao sam na svim klinikama u svijetu, ali na ovo treba da budete ponosni. Divim se što je ovako mala država mogla da stvori ovakve uslove. Operacione sale su velike, oprema je najmodernija i mislim da se ovdje može raditi na vrhunskom nivou - istakao je Ninković.

Pored složenog mikrohirurškog zahvata koji je danas uspješno urađen, doktor Ninković je saznao više o radu UKC RS. Kao gostujući profesor održao je i predavanje na medicinskom fakultetu u Banjaluci za sve studente , doktorande i specijalizante hirurških grana medicine na temu "Rješavanje problema u plastičnoj hirurgiji kroz inovacije i kreativnost".