latinica  ћирилица
18/03/2019 |  10:35 ⇒ 14:34 | Autor: SRNA

Skijaši iz Kine na Jahorini

Više od 150 skijaša iz Kine boravilo je na Јahorini tokom zimske turističke sezone radi priprema za Olimpijske igre 2022. godine u toj zemlji, saopšteno je danas iz Olimpijskog centra "Јahorina".
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

Iz Olimpijskog centra ističu da je, osim odlične ponude za rekreativce, Јahorina ove godine privukla i profesionalne skijaše iz Kine koji su oduševljeni njenim prirodnim ljepotama i uslovima za zimske sportove, te su sve preostale smještajne kapacitete rezervisali do kraja skijaške sezone.

- Blizina međunarodnog aerodroma, bezvizni režim BiH i Kine sigurno su neke od prednosti zbog kojih su kineski skijaši došli na Јahorinu, mada su najvažnije idealno uređene skijaške staze za alpsko i nordijsko skijanje - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da će pozitivna ocjena kineskih skijaša, ali i odlična ocjena koju je Јahorina dobila i poslije organizacije Olimpijskih igara za mlade sigurno poboljšati kompletnu turističku sliku BiH u svijetu.

Iz Olimpijskog centra dodaju da će sljedeći veliki izazov za Јahorinu biti organizacija "Evropa kupa" koji će sigurno pozicionirati ovu planinu u sami vrh evropskih skijaških destinacija.