latinica  ћирилица
18/03/2019 |  14:42 ⇒ 14:42 | Autor: SRNA

Vučić kategoričan: Nećemo dozvoliti nasilje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se dijalog vodi u parlamentu, a ne na ulici i da su to evropske norme i vrijednosti.
Aleksandar Vučić (Foto:Dimitrije Goll) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić (Foto:Dimitrije Goll)Foto: TANЈUG

Vučić je, povodom izjave portparola EU Maje Kocijančič da protesti treba da budu mirni i u okviru zakona kao što su bili prije proteklog vikenda, istakao da sam to tvrdi i da su to evropske norme.

- Pa, to sam i ja rekao, niste mi vjerovali da su to evropske norme. Rekao sam: "Možete da šetate koliko hoćete, sve je u redu, ali nasilje ne može!". To je sve što imam da kažem - rekao je Vučić.

On je ukazao da su oni, koji nisu dio parlamenta natjerali one koji jesu da izađu i da nešto silom pokušaju, jer, kako je naglasio, drugačije nemaju priliku za političku promociju.

- Јedino je važno da ne bude nasilja. Svi koji ga počine odgovaraće - naglasio je Vučić.

Na pitanje da li u jučerašnjim događajima ima elemenata krivičnog djela, Vučić je rekao da je to pitanje za tužilaštvo i da time neće da se bavi.

- Njihovo ponašanje govori o osionosti, kukavičluku i bahatosti – kada napadate onog za koga znate da iz različitih razloga neće smjeti da vam odgovori i da ga još ponižavate - naveo je Vučić.

Naglasio je da se na vlast dolazi izborima, demokratskim putem i procesima a da unošenje testere u RTS ne znači i da je osvojena narodna volja.

Vučić je naveo da je tek juče vidio koliko je velika podrška građana, i koliko oni ne podržavaju nasilje.

- Mi nasilje da dozvolimo - nećemo - ponovio je predsjednik Srbije.