latinica  ћирилица
18/03/2019 |  15:39 ⇒ 15:43 | Autor: RTRS

DPSM: Makedonsko izvještavanje ozbiljna uvreda za srpski narod u Makedoniji

Povodom nasilnog upada demonstranata u zgradu RTS-a u Beogradu i oglasila se i Demokratska partija Srba Makedonije.
Ivan Stojiljković (foto: insajder.net) -
Ivan Stojiljković (foto: insajder.net)

Saopštenje objavljujemo u cijelosti.

Megafoni sjevernomakedonske vlasti u toku jučerašnjeg dana povodom nasilnog upada u u zgradu RTS i obračuna sa policijom samo su potvrdili tezu da se Sjeverna Makedonija u najpežorativnijem smislu riječi vratila u devedesete i tezu o postojanju tzv. makedonskog scenarija. Ne treba zaboraviti da su isti postali vlast preko političkog inženjeringa, suprotno izbornoj volji građana Makedonije.

Kako bi inače mogli da opravdaju tezu da je nasilni upad u RTS demokratski čin, a za ulaz u Sobranje tvrde da je terorizam i odrešuju drakonske kazne. Više nego providna i plitka antisrpska igranka.

Demokratska partija Srba Makedonije smatra da niti jedan politički obračun ne treba preći granice elementarne političke pristojnost i isti mora biti nenasilan. Pogotovo što isti nikako ne smije biti izgovor za ugrožavanje mira i stabilnosti Srbije, pogotovo njene državnosti, bez obzira od koga i odakle dolaze. 

Megafoni vlasti moraju da vode računa da njihovo izvještavanje predstavlja ozbiljnu uvredu za srpski narod u Makedoniji i svakako srpsku državu, iako je Srbija bezbroj puta pokazala da je ozbiljan i pouzdan partner Makedonije. Ali ne pada snijeg da pokrije brijeg... Pamtimo i bilježimo svaki antisrpski postupak i ponašanje, ne zbog drugih nego zbog sebe i sopstvenog mentalnog zdravlja i to ćemo koristiti da uvijek podsjećamo ko je na kojoj strani bio, zašto je bio tamo gdje je bio.