latinica  ћирилица
18/03/2019 |  15:54 ⇒ 19/03/2019 | 09:07 | Autor: RTRS

Prvi pacijenti u Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu

Kao što je i najavljeno, u novoizgrađenu Bolnicu Srbija u Istočnom Sarajevu danas je počelo preseljenje pacijenata iz starog objekta.

U novi objekat bolnice danas su preseljeni pacijenti internog odjeljenja, neurologije i hematoonkologije. a završetak kompletnog procesa preseljenja očekuje se za mjesec dana. Direktor bolnice Nebojša Šešlija istakao je da će u starim prostorijama ostati samo infektivno odjeljenje s obzirom da je svugdje u svijetu praksa da to odjeljenje bude odvojeno od osnovnog stacionara.

Novoizgrađena bolnica Srbija, kapaciteta 210 bolesničkih kreveta, dobila je prve pacijente - koji ne kriju zadovoljstvo uslovima, nemjerljivo boljim od onih u staroj zgradi.

- Dolazim iz Pala. Prvi put koristim ovu uslugu u ovoj ustanovi i imao sam tu sreću da vidim i jednu i drugu stranu. Ova strana je daleko bolja na zadovoljstvo radnika zdravstvenih ovdje i nas pacijenata - rekao je Nemanja Banduka.

Zadovoljni i medicinski radnici – smatraju da su se ulaskom u novu bolnicu približili savremenim tokovima dijagnostike i tretmana pacijenata.

- Izgradnjom polikliničkog dijela i stacionarnog dijela proširićemo i osavremeniti dijagnostiku i pobošljati tretman bolesnika na obostrano zadovoljstvo. Savremeni prostori sa punom opremom omogućavaju široke mogućnosti za stručno usavršavanje, a sve u cilju unapređenja zdravlja naših pacijenata - navela je internista kardiolog dr Snježan Kešelj.

- Već imamo nekih 14 pacijenata na odjeljenju. Pacijenti su jako zadovoljni, uslovi su znatno pristojniji. Terapijske mogućnosti će biti mnogo veće i jednostavnije na ovaj način, tako ćemo u suštini svi biti zadovoljni - istakla je načelnica Odjeljenja za neurologiju Vesna Pejić.

U moderan i funkcionalan objekat, opremljen u skladu sa najsavremenijim standardima, prvo preseljavaju pacijenti sa nehirurših odjeljenja.

- Preselila su trenutno odjeljenja interno sa neurologijom i hematoonkologijom. Završetak kompletnog procesa preseljenja očekujemo u narednih mjesec dana. Znači da će se kompletan rad obavljati u novom objektu, osim jednog odjeljenja, to je infektivno, on će ostati u starim prostorijama - naglasio je direktor ЈZU Bolnica "Srbija" Nebojša Šešlija.

Šešlija dodaje da je cilj unapređenje postojećih medicinskih kapaciteta.

- Da dolaskom vrhunskih stručnjaka, prije svega iz KC Banjaluka koji će dolaziti ovdje i pružati usluge, ali uporedo sa tim i edukovati naš kadar i da dostignemo nivo da se i teže operacije vrše u našoj ustanovi - dodao je on.

Šešlija je ponovio da je u toku izrada projekta kako bi novoizgrađena bolnica, priključena na lokalni vodovod, imala mogućnost povezivanja i na gradski. Podsjećamo, izgradnja nove bolnice koštala je 54 miliona maraka i povezana sa polikliničkim dijelom čini jedinstveni kompleks od 15 hiljada metara kvadratnih.