latinica  ћирилица
18/03/2019 |  16:21 | Autor: TANЈUG

Britanski ambasador: Korupcija i nepotizam najveći problemi Prištine

Britanski ambasador u Prištini Ruri O`Konel ponovio je da su korupcija i nepotizam dva najozbiljnija problema sa kojima se suočava Kosovo
Ruri O`Konel (Foto: gazetamonitor.com) -
Ruri O`Konel (Foto: gazetamonitor.com)

Britanski ambasador u Prištini Ruri O`Konel ponovio je da su korupcija i nepotizam dva najozbiljnija problema sa kojima se suočava Kosovo. Realizacija projekta britanske ambasade za zapošljavanje na visokim rukovodećim pozicijama u privremenim prištinskim institucijama nazaduje zbog velikog uticaja politike, istakao je britanski diplomata.

Ruri O`Konel je ocijenio da je neuspjeh tog projekta, neuspjeh Kosova, prenijela je prištinska Koha.

- Uspjeh ovog projekta je uspjeh Kosova, ali njegov neuspjeh je neuspjeh Kosova. Ni kao ambasada ni kao partneri ne donosimo odluke, odluke donose kosovski zvaničnici. Nažalost, ove godine imamo imenovanje nekvalifikovanih osoba na pojedina radna mjesta. Kosovska agencija za verifikaciju imovine je takav primjer - rekao je O'Konel.

Ocijenivši da takav pristup uništava institucije, britanski ambasador je rekao da njegova zemlja ne odustaje od Kosova jer vjeruje da građani očekuju rezultate.

Prije više od godinu i po dana, predstavnici kosovskih institucija i britanska ambasada u Prištini potpisali su memorandum o razumijevanju u vezi sa zapošljavanjem na višim rukovodećim pozicijama u prištinskim institucijama.