latinica  ћирилица
18/03/2019 |  18:49 ⇒ 20:17 | Autor: SRNA

Uhapšen napadač iz tramvaja u Utrehtu (FOTO/VIDEO)

Holandska policija uhapsila je Turčina Gokmena Tanisa osumnjičenog za pucnjavu u tramvaju u Utrehtu, u kojoj su poginule tri osobe, javila je mreža NOS.
Pucnjava u tramvaju (Foto: twitter) -
Pucnjava u tramvaju (Foto: twitter)

Tanis je ranije bio pozvan na sud u vezi sa optužbama za silovanje, uključujući višestruke seksualne napade na svoju žrtvu i prijetnje da će joj zapaliti kuću, javio je Sputnjik.

On je 2013. godine bio osumnjičen za pokušaj ubistva "nakon što je otvorio vatru na jedan stan", navodi Sputnjik.

Posljednjih godina, Tanis je optužen za provalu, krađe u prodavnicama, vožnju u pijanom stanju i napad na policajca.

Agencija Anadolija javila je ranije, pozivajući se na porodicu, da je pucnjava u tramvaju u Utrehtu, u kojoj su ubijene tri osobe, izbila kao posljedica porodičnog sukoba.

Regionalno holandsko tužilaštvo potvrdilo je da je Tanis ranije hapšen, ne iznoseći detalje.

Holandske vlasti smanjile su večeras nivo opasnosti od terorizma u centralnoj provinciji Utreht nakon što je osumnjičeni napadač iz tramvaja uhapšen.

Nacionalna agencija za borbu protiv terorizma "smanjila je nivo opasnosti za provinciju Utreht na nivo četiri nakon hapšenja glavnog osumnjičenog za pucnjavu", navodi se u saopštenju.

Nivo opasnosti bio je na najvišem nivou nakon što je napadač ubio tri osobe u tramvaju u Utrehtu.

Turska obavještajna agencija pokrenula je istragu o tome da li je napad u Utrehtu motivisan ličnim razlozima ili je riječ o terorizmu, rekao je turski predsjednik Tajip Erdogan.