latinica  ћирилица
18/03/2019 |  20:23 ⇒ 20:26 | Autor: B92

Dalić: Moramo da promijenimo stil igre, nema više kontri i polukontri

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić nada se da će predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo proći bez stresa.

Dalić je najavio da će njegova ekipa morati da promijeni način igre.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske okupiće se u ponedjeljak u Zagrebu uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

- U kvalifikacijama nam nikada nije bilo lako, a čak pet puta smo igrali dodatne kvalifikacije. Nadam se da će ovog puta biti bez stresa - rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

Hrvatska će vizu za EURO tražiti u Grupi E zajedno sa Velsom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom.

Prva dva ispita vicešampioni svijeta imaće ove nedjelje. U četvrtak će Hrvatska u Zagrebu dočekati Azerbejdžan, a potom će u nedjelju gostovati Mađarskoj.

- Očekuju nas dvije teške i zahtevne utakmice, a prvi protivnik je Azerbejdžan. Nije to ekipa koju treba zanemariti i potcijeniti, moramo biti oprezni - kazao je Dalić.

Dalić je rekao i da njegova ekipa u predstojećim kvalifikacijama više neće igrati na na kontre i polukontre.

- U kvalifikacijama nećemo igrati protiv Argentine, Engleske, Francuske. Više nećemo igrati na kontre i polukontre što smo igrali sjajno. Sada se situacija okreće. Moraćemo da igramo kroz posjed lopte. To će biti najveća promjena. Sada će nas drugi čekati na kontre i polukontre - rekao je Dalić

Dalić je rekao i da ga pred ove mečeve najviše muči odbrana. Iz tima koji je igrao u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske, trenutno je u stroju samo Domagoj Vida.

- Najveći problem je faza odbrane, to je teško uskladiti jer momci nisu dugo igrali zajedno - rekao je Dalić i dodao da ga raduje odlična forma Andreja Kramarića koji je ove sezone postigao već 18 golova u dresu Hohenhajma.