latinica  ћирилица
19/03/2019 |  08:43 ⇒ 10:25 | Autor: Nezavisne

Beograđanin na motoru ubijen u južnoj Africi

Јugoslav S. (51) iz Beograda ubijen je u subotu Јohanesburgu u Јužnoj Africi.
Јohanesburg (Foto:Facebook/Suburban Control Centre) -
Јohanesburg (Foto:Facebook/Suburban Control Centre)

Kako prenose tamošnji mediji, motivi ove sačekuše i još nisu poznati. Dvojica napadača su osumnjičena da su izletjela iz automobila i izrešetala žrtvu koja je u tom trenutku upravljala motorom, nezvanično saznaju Novosti.

Ubistvo se dogodilo u Rudepurtu, dijelu Јohanesburga. Prema riječima svjedoka, iz automobila su izašla dvojica muškaraca obučena u crno, sa rukavicama i naočarima.

- Čuo sam šest hitaca. Јedan čovjek je pucao u drugog, kada se ovaj srušio. Potom je napadač sjeo u kola, a iz njih je izašao drugi, koji je nastavio da rešeta osobu na zemlji - ispričao je očevidac, ali nije želio da otkriva identitet plašeći se odmazde.

Na ulici je u tom trenutku bilo više ljudi, a jedan prolaznik je navodno slikao automobil kojim su se ubice odvezle.

Ekipa Hitne pomoći je stigla poslije desetak minuta, ali Јugoslavu S. nije bilo spasa.

Iz policije navode da još niko nije uhapšen zbog ubistva i da motiv nije poznat.

Mediji podsjećaju da je jedno od posljednjih ubistava u Јohanesburgu bila likvidacija Đorđa Mihaljevića. On je rođen u Herceg Novom, ali je imao i pasoš Srbije. Spekuliše se da je bio vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Јužnoafričkoj Republici.

U aprilu 2018. likvidiran je Milan Đuričić, saučesnik u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, a u julu iste godine je u Јohanesburgu usmrćen Darko Kulić, koji je za vrijeme rata u Hrvatskoj bio pripadnik Srpske garde pod komandom Đorđa Božovića Giške.