latinica  ћирилица
20/03/2019 |  11:10 ⇒ 11:10 | Autor: RTRS

Makarska: Izrešetana kuća bivšeg slovenačkog golmana

Kuća nekadašnjeg slovenačkog golmana Dina Lalića u Makarskoj izrešetana je, pošto se na nju pucalo iz poluautomatske puške dve noći zaredom, piše Slobodna Dalmacija.

Izrešetana kuća u vlasništvu je 44-godišnjeg Dina Laliča i njegova oca, nekadašnjeg golmana slovenačkih fudbalskih klubova Triglav, Rudar i Primorje kao i mlade slovenačke reprezentacije.

Na kuću je pucano dvije noći zaredom 11. na 12., kao i 12. na 13. mart, a mecima su probijena stakla prozora, žaluzine, namještaj unutar kuće.

Kako kaže neimenovani očevidac za Slobodnu Dalmaciju, prvu noć ispaljno šest do sedam hitaca, a drugu oko 12 do 13 metaka.

- Pucali su iz šume udaljene ni pet metara od kuće odakle je policija pokupila čaure 'češljala' teren - dodaje svjedok.

Lalić je široj javnosti poznat od prije devet godina zbog učešća u aferi "Ofsajd", akciji policije i USKOK-a koji su istražili namještanje rezultata utakmica i ilegalne zarade na kladionicama, a u sklopu koje su optuženi fudbaleri i sportski radnici klubova Kroacija Sesveta, Varteksa i Međimurja.

Riječ je bila o optužbama za namještanje osam prvoligaških utakmica i četiri pokušaja namještanja, kao i za primanje mita.

U akciji je policija u suradnji s njemačkim kolegama uhitila 22 osumnjičenika, među kojima i Lalića koji je lanac organizirao s bivšim trenerom iz Dinamove omladinske škole Vinkom Šakom te igračem slovenskih klubova Admirom Suljićem, a oni su u nagodbi pristali na godinu i po dana zatvora.

Državi su vratili i oko milion evra koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice.

Izvor: RTS/Slobodna Dalmacija