latinica  ћирилица
20/03/2019 |  16:07 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Šamac: Uručeni motokultivatori za tri udruženja

Udruženje povrtara opštine Šamac i udruženja žena Batkuše i Brvnika, dobila su motokultivatore vrijednosti 40 hiljada maraka. Sredstva su obezbijeđena u Međunarodnom fondu za poljoprivredni razvoj, posredstvom Ministarstva poljoprivrede i Opštine.

Cilj projekta koji su tri šamačka udruženja zajedno kandidovala Međunarodnom fondu za razvoj poljoprivrede, posredstvom Ministarstva poljoprivrede i uz podršku Opštine, jeste podrška malim proizvođačima da poboljšaju uslove rada i ostvare veće prihode od poljoprivrede.

- Kandidovana mehanizacija omogućiće članovima udruženja da primijene i koriste jednu novu i dobru mehanizaciju na svojim poljoprivrednim parcelama, odnosno, ako govorimo o udruženju povrtara - u plastenicima, u zatvorenom prostoru - rekla je Slađana Tovirac, stručni saradnik Јedinica za koordinaciji poljoprivrednih projekata.

Načelnik Odjeljenja za privredu u opštini Šamac Predrag Nedić kaže da su ljudi sa ovog područja pokazali interes i osnovali udruženja putem kojih žele da se zajednički organizuju u poljoprivrednoj proizvodnji, kako bi na lakši način obezbijedili opremu i zatražili podršku opštine da dođu do finansijskih sredstava.

Udruženje povrtara opštine Šamac i Udruženja žena Batkuše i Brvika raspolagaće sa tri motokultuvatora i 13 motornih kopačica sa kompletnom opremom i proključcima, leđnim prskalicama i trimerima.