latinica  ћирилица
20/03/2019 |  17:38 | Autor: SRNA

Stamenkovski: Glavni cilj presude napad na Republiku Srpsku

Doživotna kazna zatvora prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću za svoj glavni cilj ima još jedan napad na Republiku Srpsku, rekao je Srni predsjednik Srpskog sabora "Zavetnici" Stefan Stamenkovski.
Stefan Stamenkovski - Foto: RTRS
Stefan StamenkovskiFoto: RTRS

On je ocijenio da je presuda Karadžiću još jedan od dokaza da je Haški sud antisrpski i da je godinama unazad donosio presude sa ciljem da se srpski narod predstavi kao zločinački, a oslobađao krivice one koji su zaista činili zločine nad srpskim narodom i koji su izazvali i rat u bivšoj Јugoslaviji.

- Ne treba podsjećati da su čak i šiptarski teroristi, za koje su postojali dokazi i koji su pisali knjige o svojim sramnim zločinima, bili oslobađani od Haškog tribunala, a ova presuda za glavni cilj u ovom trenutku ima još jedan novi napad na Republiku Srpsku - rekao je Stamenkovski.

Podsjećajući na pokušaj Velike Britanije da u Savjetu bezbjednosti UN predloži i izglasa rezoluciju o takozvanom genocidu u Srebrenici, Stamenkovski je zaključio da presuda prvom predsjedniku Republike Srpske ima istovjetan cilj.

- Dakle, u narednom periodu možemo sasvim sigurno očekivati da će se Republika Srpska naći na dodatnom udaru dijela međunarodne zajednice, prije svega dijela zapadnih zemalja - SAD i onih koje direktno sa njima sarađuju i prate politiku SAD i Velike Britanije - rekao je Stamenkovski.